Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stevensbeek

Heb je last van kalkaanslag, glascorrosie, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Stevensbeek zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Stevensbeek.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als een witte aanslag op het glaswerk en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €205 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid StevensbeekWerkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5844
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Stevensbeek

Heb je last van slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Een groeiend aantal mensen kiezen voor de installatie van een professionele waterontharder. Zo’n installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Sint Anthonis zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Stevensbeek gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede ontkalker.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals Quookers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Stevensbeek?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Stevensbeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Stevensbeek heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Uit de test: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Stevensbeek

De waterhardheid van het drinkwater in Stevensbeek is 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-stevensbeek-5844

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 30
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • SuperSoft SuperSoft
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Atag Descale 5

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Stevensbeek minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een gezonde 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de waterhardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €975.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Stevensbeek.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €55 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1950 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van deze systemen beginnen bij €710, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie zit ergens tussen de €1275 en €2200 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Stevensbeek.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog specialisten, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €115
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektrische waterontharderVanaf €990
Onthardingszout€27,50 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €90 op jaarbasis
MontageBegint bij €170
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Stevensbeek?
De waterhardheid in Stevensbeek ligt rond de 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor het comfort. Bijv. een zachte huid, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en veel minder poetsen in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door gebruik te maken van pekelwater. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigd apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Stevensbeek.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie