Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wanroij

Wil jij ook af van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Wanroij heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Wanroij.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals koffie thee dat bitter smaakt en matig presterende cv installaties.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €210 per jaar.

Thema’s: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid WanroijHoe werkt zo’n systeem?KostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5446
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Wanroij

Ben jij ook klaar met een inefficiënte hr-ketel en kalkaanslag op douchekop? Veel huizenbezitters installeren een goede waterontharder. Een dergelijk systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, geen strepen meer op glas en lak, zijdezachte kleding en huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Sint Anthonis werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Wanroij heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De positieve effecten staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Goedkoopste waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wanroij?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wanroij. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt water met een lekkere smaak en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wanroij zit met een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Onder andere lager energieverbruik, fris kraanwater en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Niet vergeten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wanroij

De waterhardheid van het drinkwater in Wanroij bedraagt circa 7.34 Duitse graden. Dit houdt in dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wanroij-5446

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • Culligan Medallist 915
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Boshuis Duolux plus 150
 • BWT AQA life
 • Erie Maxima Eco32

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterontharders (van merken als Siata) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wanroij reduceer je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt bepaald door aantal personen in het huishouden, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wanroij.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €130 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1725 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van ontkalkers starten bij €760, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1550 en €2025 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder check je de huidige kosten van een waterontharder in Wanroij.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en zonder kosten monteurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €55
Mechanische waterontharderCirca €680
Elektrische waterontharderVanaf €940
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudVanaf €125 per jaar
PlaatsingskostenBegint bij €230
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Wanroij?
De hardheid van het leidingwater in Wanroij bedraagt 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant ligt rond de 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wanroij.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie