Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Rijkevoort-De Walsert

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Rijkevoort-De Walsert leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal check je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Rijkevoort-De Walsert.
 • Dit kan leiden tot issues zoals droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, lekkere watersmaak en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €250 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid Rijkevoort-De WalsertFunctioneringKostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5449
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere stookkosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Rijkevoort-De Walsert

Wil jij ook af van een droge huid en/of bittere smakende thee? Meer en meer Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Sint Anthonis zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterontharder in Rijkevoort-De Walsert gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Rijkevoort-De Walsert?

Wellicht zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Rijkevoort-De Walsert. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot smaakvol water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Rijkevoort-De Walsert kent een waterhardheid van 7.34. Concreet: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: deze waterhardheid hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Rijkevoort-De Walsert

De waterhardheid van het water in Rijkevoort-De Walsert bedraagt ongeveer 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-rijkevoort-de-walsert-5449

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Delta Domela
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • North Star 22UD

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Innovatieve waterontharders (van bijv. Aqua Soft) werken op basis van ionenuitwisseling. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Rijkevoort-De Walsert minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. 4 keer per maand moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Het regenereren start op slimme momenten. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Rijkevoort-De Walsert.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met product-specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Dit loopt van €140 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €790, excl. installatie. Een goed apparaat zit ergens tussen de €1600 en €1825 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Rijkevoort-De Walsert.

Overweeg je om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en vandaag nog monteurs, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €90
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Elektronische waterontharderC.a. €1110
Onthardingszout€15 voor 25 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €95 per 12 maanden
MontageC.a. €170
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Rijkevoort-De Walsert?
De hardheid van het leidingwater in Rijkevoort-De Walsert bedraagt 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is doorgaans 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals verlaging van de maandlasten voor energie en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het comfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. zout. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De effectiviteit van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Rijkevoort-De Walsert.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, kleding blijft langer mooi, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie