Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Oploo

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Oploo heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina verzamel je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 7.34 dH in Oploo.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in lager energieverbruik, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €210 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid OplooTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5841
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Oploo

Heb je in huis last van huidirritaties en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groeiend aantal mensen nemen een goede waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en lagere stookkosten. In de buurt van de gemeente Sint Anthonis zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Oploo wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals strijkijzers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Oploo?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Oploo. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oploo heeft een waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Oploo

De waterhardheid van het leidingwater in Oploo is ongeveer 7.34 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-oploo-5841

Vergelijk vakmannen in de buurt

Interessante installaties

 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Waterluxe Duo 12
 • Halutec Domus DPS 600
 • Delta Morava
 • BWT AQA Perla 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Oploo minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €925.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Oploo.

Een woning zonder kalkaanslag?

Kom in contact met erkende adviseurs voor een demo.

Wat is prijs van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2300 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties starten vanaf €740 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1625 en €2025 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Oploo.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Klik dan door naar onze vergelijkingstool en check de huidige tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je zonder gedoe snel installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €65
Mechanische waterontharderV.a €890
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1190
Regeneratiezout€25 per 50 kilo
OnderhoudV.a €160 op jaarbasis
InstallatieRond de €230
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Oploo?
De hardheid in Oploo is circa 7.34 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor het comfort. Onder andere een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een super zachte was en veel minder poetsen in huis. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd a.d.h.v. een natriumoplossing. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is cruciaal om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Oploo.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie