Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ledeacker

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Ledeacker heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je praktische informatie aangaande waterverzachters: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Ledeacker.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als aanslag op servies en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, een zachte huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €245 per 12 maanden.

Snel naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LedeackerFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteSint Anthonis
Postcode5846
Gem. Gasverbruik M31720 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Ledeacker

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een aanzienlijk aantal mensen kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, minder poetsen en boenen, een zachte huid en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Sint Anthonis opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Ledeacker heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Ledeacker?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Ledeacker. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een mooie besparing op de energierekening en je hebt minder wasmiddelen nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Ledeacker heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt ervaart iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ledeacker

De waterhardheid van het water in Ledeacker is om en nabij de 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-ledeacker-5846

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Euro Combi 10 Fleck
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • North Star 40UD
 • Watercompany Softflow 15
 • BWT Rondomat 50M

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Tubilite) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Ledeacker verklein je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Ledeacker.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1475 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1550 en €1975 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel bieden we de geschatte kosten van een waterontharder in Ledeacker.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €670
Elektrische waterontharderBegint bij €1120
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudRond de €145 p/jaar
MontagekostenV.a €230
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Ledeacker?
De hardheid van het kraanwater in Ledeacker is grofweg 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is plus minus 7.58 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan een zachte huid, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld door gebruik te maken van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Ledeacker.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie