Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Millen

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 20,16 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Millen leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je nuttige info info over de waterontharders: wat is het, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 20,16 dH in Millen.
 • Dit kan zorgen voor bijvoorbeeld eczeem klachten en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkerdere koffie en thee en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €255 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid MillenWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3400 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Millen

Wil jij ook af van verstopte leidingen en/of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer mensen nemen een handige waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, lekkerdere koffie en thee en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Riemst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Millen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Voordeligste waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Millen?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Millen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Millen heeft een geschatte waterhardheid van 20,16. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan lagere energiekosten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Millen

De waterhardheid van het water in Millen ligt op ong. 20,16 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-millen-3770

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Onega
 • Atag Descale 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25
 • Lubron Softstar Classic
 • Fegon AquaStar Pro S-500

Zo werkt een waterontkalker

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Bayard) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Millen reduceer je de dH waarde van 20,16 naar een Dh van ongeveer 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijke prijs, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Millen.

Reken af met kalk!

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Van €145 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2250 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. In aanvulling op deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €830, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1175 en €1900 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Millen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en zonder kosten specialisten, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €780
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €920
Tabletten€45 voor 100 kilo
OnderhoudstarievenCirca €160 per beurt
MontagekostenV.a €175
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Millen?
De hardheid van het water in Millen is om en nabij de 20,16 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt via het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Millen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, kleding dat langer meegaat, de apparaten in de woning werken effectiever en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie