Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Herderen

Wil jij ook af van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 20,16 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Herderen resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten lees je praktische info over verschillende soorten waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,16 dH in Herderen.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals een droge huid en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €265 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HerderenHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gem. Gasverbruik M31.580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Lagere energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Herderen

Heb je last van een onnodig hoge energierekening en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een groot deel van de huizenbezitters plaatsen een professionele waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Riemst zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Herderen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste waterverzachter.

VoordeelUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Herderen?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Herderen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel fris kraanwater en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Herderen heeft een gemeten waterhardheid van 20,16. Concreet: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Herderen

De waterhardheid van het leidingwater in Herderen bedraagt circa 20,16 Duitse graden. Dit betekent dat het water Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-herderen-3770

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Delta Isera
 • Atag Descale 5
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 10
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Euro Twin 20

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Herderen reduceert je de dH waarde van 20,16 naar een zachte 2 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Dit noemt men regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €850.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Herderen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montage.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1475 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en de omvang van het systeem. Buiten deze eerste kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De tarieven van ontharders zijn zo’n €820, excl. installatie. Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1750 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Herderen.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag prijzen op bij betrouwbare installateurs. Zo kan je eenvoudig en zonder kosten installatiebedrijven, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €130
Waterontharder (mechanisch)Circa €830
Waterontharder (elektrisch)V.a €900
Zout€45 voor 100 kg
OnderhoudscontractV.a €145 op jaarbasis
InstallatieBegint bij €160
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Herderen?
De waterhardheid in Herderen is gemiddeld 20,16 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan comfortabel douchen, meer smaak aan koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen middels natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Herderen.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, smaakvoller water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie