Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vlijtingen

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,16 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Vlijtingen resulteert in kalkvrij water in huis. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je handige info over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 20,16 dH in Vlijtingen.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals apparaten die slecht werken en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €245 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid VlijtingenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Aanslag op servies.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Vlijtingen

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid of kalkstrepen op glas en lak? Een groeiend aantal huishoudens bestellen een handige waterontkalker. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op bestek en servies, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Riemst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Vlijtingen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals CV-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water is veel smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Vlijtingen?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Vlijtingen. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel een gunstigere energierekening en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Vlijtingen heeft een geschatte waterhardheid van 20,16. Definitie: Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. lager stroom- en gasverbruik, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Vlijtingen

De waterhardheid van het water in Vlijtingen is 20,16 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-vlijtingen-3770

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Delta Ontario duplex
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline Classic
 • Fegon AquaStar B-1000 ES

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aquacell) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door dat proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Vlijtingen verlaag je de dH waarde van 20,16 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Eens per week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €910.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Vlijtingen.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €140 voor een magnetische ontharder tot wel €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €800, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1525 en €1900 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Vlijtingen.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en direct modellen, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Waterontharder (mechanisch)V.a €880
Elektrische waterontharderCirca €1200
Reinigingszout€45 per 100 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €105 per beurt
InstallatieBegint bij €260
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Vlijtingen?
De hardheid van het kraanwater in Vlijtingen is grofweg 20,16 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals kleding en ander textiel gaat langer mee en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. Deze calcium en magnesium delen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door middel van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De uitwerking van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Vlijtingen.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie