Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zichen-Zussen-Bolder

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De reden daarvan is vaak de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,16 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het toepassen van de beste waterverzachter in Zichen-Zussen-Bolder heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs check je belangrijke info over de waterontharders: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 20,16 dH in Zichen-Zussen-Bolder.
 • Dit kan leiden tot problemen als veel schoonmaken en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, een zachte huid na bad of douche en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €350 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid Zichen-Zussen-BolderHoe werkt het?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gem. Gasverbruik M31.410 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Gratis offertes voor een waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Zichen-Zussen-Bolder

Zit jij in de woning ook met situaties als apparaten die slecht werken of kalkstrepen op glas en lak? Steeds meer Vlamingen plaatsen een slimme waterontkalker. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op bestek en servies, veel minder zeep en wasmiddel nodig, zacht en fris water en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Riemst werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Zichen-Zussen-Bolder gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Zichen-Zussen-Bolder?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Zichen-Zussen-Bolder. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een lagere energierekening en je kleding blijft langer mooi. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Zichen-Zussen-Bolder ontvangt een waterhardheid van 20,16. Samengevat: Heel hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere gunstig energieverbruik, minder last van een droge huid en geen strepen meer op glas en lak.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Zichen-Zussen-Bolder

De waterhardheid van het water in Zichen-Zussen-Bolder is 20,16 dH. Dit betekent dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-zichen-zussen-bolder-3770

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Delta Simplex compact
 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini
 • Fegon AquaStar 1400 SHE

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Zichen-Zussen-Bolder minimaliseer je de dH waarde van 20,16 naar een acceptabele 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €900.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zichen-Zussen-Bolder.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Van €80 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €710, zonder installeren. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1250 en €1775 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Zichen-Zussen-Bolder.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag prijzen op bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk supersnel experts, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €120
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Elektrische waterontharderVanaf €1060
Zout€45 per 100 kg
OnderhoudC.a. €130 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €175
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Zichen-Zussen-Bolder?
De hardheid in Zichen-Zussen-Bolder is doorgaans 20,16 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg bedraagt 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat leidt tot zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en het textiel gaat langer mee.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid, zacht en fris water, kleding dat langer meegaat en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via het regenereren. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Zichen-Zussen-Bolder.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, betere smaak van water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie