Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vroenhoven

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 20,16 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Vroenhoven leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je nuttige informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 20,16 dH in Vroenhoven.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €215 op jaarbasis.

Direct naar: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid VroenhovenTechnische detailsDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Het effect van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Vroenhoven

Heb je in huis last van verstopte leidingen of doffe aanslag in keuken en badkamer? Meer en meer mensen kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere verwarming. In de buurt van de gemeente Riemst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Vroenhoven wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste waterontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals Quookers vertonen veel minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Vroenhoven?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Vroenhoven. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Vroenhoven heeft een waterhardheid van 20,16. Definitie: Heel hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijv. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Vroenhoven

De waterhardheid van het drinkwater in Vroenhoven is om en nabij de 20,16 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-vroenhoven-3770

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Delta Rusela
 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline SXT2
 • Fegon AquaStar S1000 HE

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

De basis is eenvoudig: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als BWT) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Vroenhoven voer je de dH waarde terug van 20,16 naar een zachte 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee installaties: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een concurrerend tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €770.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1225.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €400,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Vroenhoven.

Jouw hele huis kalkvrij?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €140 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontkalkers beginnen bij €820, zonder installeren. Een slimme installatie varieert tussen ongeveer €1500 en €2050 inclusief inregelen. In onderstaande schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Vroenhoven.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en zonder kosten experts, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €80
Mechanische waterontharderBegint bij €870
Elektrische waterontharderCirca €1050
Zout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenC.a. €95 op jaarbasis
PlaatsingV.a €190
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Vroenhoven?
De waterhardheid in Vroenhoven is om en nabij de 20,16 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is plus minus 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor water met een lekkere smaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld d.m.v. regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vroenhoven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie