Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kanne

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 20,16 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Kanne heeft als doel schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl lees je handige informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 20,16 dH in Kanne.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor een besparing op de energierekening, een zachte huid en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €220 per 12 maanden.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid KanneZo werkt een waterontharderKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gem. Gasverbruik M31.585 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kanne

Zit jij thuis ook met huidirritaties en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Meer en meer mensen plaatsen een innovatieve waterontkalker. Dit systeem onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer, minder poetsen en boenen, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Riemst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Kanne wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Duurzame waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Kanne?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Kanne. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Kanne heeft een waterhardheid van 20,16. Samengevat: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere lagere energierekening, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Kanne

De waterhardheid van het water in Kanne bedraagt ongeveer 20,16 dH. Dit wil zeggen dat het water Heel hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-kanne-3770

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Delta Morava
 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14
 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Euro Twin 25

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Kanne reduceert je de dH waarde van 20,16 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €880.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout, de smart-functies en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Vaak gekozen voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Kanne.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Leg nu contacten met specialisten voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De prijs van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Van €125 voor een magnetische ontharder tot ruim €1875 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs hangt af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €750, zonder installeren. Een goed systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1725 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Kanne.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €140
Waterontharder (mechanisch)Rond de €890
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1070
Zout€17,50 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €110 op jaarbasis
PlaatsingBegint bij €200
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Kanne?
De waterhardheid in Kanne is gemiddeld 20,16 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak wordt beter & zachter en heeft als extra pluspunten: kalkvrije leidingen en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, een lekkere watersmaak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder schrobben en poetsen. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met eigen ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Kanne.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, minder schoonmaakmiddelen benodigd, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie