Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Membruggen

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, smerig water of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 20,16 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Membruggen resulteert in kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je praktische info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 20,16 dH in Membruggen.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €230 per jaar.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid MembruggenHoe gaat het in z’n werk?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gem. Gasverbruik M31.590 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3350 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Membruggen

Ben jij ook klaar met een te hoge stroomrekening of kalkaanslag op je sanitair en apparatuur? Veel woningeigenaren lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, veel minder zeep en wasmiddel nodig, heerlijk zachte kleding en lagere energiekosten. In de gemeente Riemst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Membruggen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een plaatselijke installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwheeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Membruggen?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Membruggen. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor een meer gunstig energieverbruik en textiel en kleding die langer mooi blijven. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Membruggen heeft een geschatte waterhardheid van 20,16. Samengevat: Heel hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • O.a. efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Membruggen

De waterhardheid van het water in Membruggen bedraagt ongeveer 20,16 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-membruggen-3770

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Delta Mosela
 • Atag Descale 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20
 • Lubron Easysoft 1700 SXT2
 • Euro Combi Simplex 5 liter

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aquacell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Membruggen minimaliseer je de dH waarde van 20,16 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De slimme harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met het regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Membruggen.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van professionals voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De investering van een waterontharder variëren nogal. Van €75 voor magnetische ontharders tot ruim €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter. In aanvulling op deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €850, zonder installeren. Een systeem met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1625 en €1875 (met montage inbegrepen). In het volgende schema vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Membruggen.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en snel merken, soorten waterverzachters en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €60
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Waterontharder (elektronisch)C.a. €940
Zouttabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenC.a. €145 per jaar
MontageVanaf €180
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Membruggen?
De hardheid van het kraanwater in Membruggen bedraagt 20,16 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals efficiëntere warmteoverdracht en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid, zacht en smaakvol water, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het systeem gereinigd middels een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Regelmatig schoonmaken is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Membruggen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere warmteoverdracht, zacht en fris water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie