Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Genoelselderen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 20,16 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Genoelselderen heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je uitgebreide informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 20,16 dH in Genoelselderen.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als een witte aanslag op het glaswerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en het textiel gaat langer mee.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid GenoelselderenHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteRiemst
Postcode3770
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid20,16 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Lager energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Strepen op de ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Genoelselderen

Ben jij ook klaar met een erg droge huid en extra zeep en shampoo nodig? Flink wat Vlamingen kiezen een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Riemst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Genoelselderen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Goede waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld Quookers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Genoelselderen?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Genoelselderen. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Genoelselderen heeft een gemeten waterhardheid van 20,16. Dat betekent Heel hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Genoelselderen

De waterhardheid van het leidingwater in Genoelselderen ligt op ong. 20,16 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Heel hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 20,16 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 57,42 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-genoelselderen-3770

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Delta Garona
 • Aquatechnic Ultrasoft 20
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euro Twin 14

Hoe werkt de waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Genoelselderen reduceer je de dH waarde van 20,16 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijke prijs, duurzaam qua energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €820.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het voordeel is: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Genoelselderen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Wij koppelen je aan specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker variëren nogal. Je hebt ze vanaf €100 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van waterontkalkers lopen op vanaf €690 (montage niet inbegrepen). Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1175 en €1800 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Genoelselderen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Probeer dan onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Zo kan je eenvoudig en snel merken, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €95
Mechanische waterontharderV.a €880
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1190
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudscontractV.a €80 p/jaar
PlaatsingC.a. €175
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Genoelselderen?
De hardheid van het water in Genoelselderen ligt op 20,16 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt verschillende voordelen zoals een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. minder huidirritatie na het douchen, fris kraanwater, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Genoelselderen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lager energieverbruik, een betere smaak van het water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van huidirritaties en/of eczeem, niet langer last van kalkaanslag, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie