Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Middelkerke

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, apparaten die slecht werken of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Middelkerke heeft als doel water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Middels onze specialisten verzamel je nuttige info info aangaande waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Middelkerke.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn apparatuur die langer meegaat, fris kraanwater en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 op jaarbasis.

Lees verder over: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid MiddelkerkeZo werkt een waterontharderGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8430
Gem. Gasverbruik M33.460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4750 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De effecten van te hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Aanslag op servies.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Middelkerke

Wil je definitief afrekenen met een te hoge stroomrekening en/of witte aanslag op het glaswerk? Veel mensen bestellen een betrouwbare waterontkalker. Dit product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, een glanzende vaat en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Middelkerke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Middelkerke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Aanbieding waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Water schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Middelkerke?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Middelkerke. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een lagere energierekening en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Middelkerke heeft een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Het effect daarvan verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Middelkerke

De waterhardheid van het drinkwater in Middelkerke bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-middelkerke-8430

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Premier Maxi
 • North Star 25ED
 • 038waterontharder Compact 10
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Ecowater eVOLUTION 500 Power

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Middelkerke verklein je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan twee producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een aantrekkelijk tarief, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €970.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Middelkerke.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De investering van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €155 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1750 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de omvang van het systeem. Buiten deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters starten bij €770 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat kost gemiddeld tussen de €1325 en €2200 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterverzachter in Middelkerke.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Zo kan men makkelijk en snel merken, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €90
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Elektrische waterontharderVanaf €920
Tabletten€40 per 75 kilo
OnderhoudRond de €115 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €190
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Middelkerke?
De hardheid in Middelkerke ligt op 19,60 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium delen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder wordt de hars worden schoongespoeld middels het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Middelkerke.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Bijvoorbeeld: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, blinkende glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie