Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Wilskerke

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op de ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een erg droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterverzachter in Wilskerke maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl bekijk je praktische info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Wilskerke.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals water met een vreemde smaak en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in een beter presterende CV-ketel, lekkerdere koffie en thee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €335 per jaar.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid WilskerkeHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8431
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Wilskerke

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en strepen op je ruiten? Flink wat woningeigenaren lossen dit op met een elektrische waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Middelkerke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Wilskerke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Voordeligste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wilskerke?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Wilskerke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wilskerke heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, zacht en fris water en textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Wilskerke

De waterhardheid van het water in Wilskerke bedraagt ongeveer 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-wilskerke-8431

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Kinetico Ergo 18
 • Erie Maxima Eco32
 • BWT Rondomat 25M
 • Amysoft E-200
 • Watercompany Softflow 20

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterverzachters (van merken zoals Kenmore) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Wilskerke verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Te bestellen vanaf c.a. €775.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocesgeen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wilskerke.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met specialisten voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot ruim €1450 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €850, zonder installeren. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1200 en €2100 inclusief plaatsing. In het volgende schema vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Wilskerke.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe snel modellen, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Mechanische waterontharderRond de €850
Elektronische waterontharderBegint bij €1190
Onthardingstabletten€40 per 75 kg
OnderhoudscontractVanaf €90 per 12 maanden
InstallatiekostenC.a. €160
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Wilskerke?
De hardheid van het leidingwater in Wilskerke is plus minus 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere verlaging van de maandlasten voor energie en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Zoals een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd aan de hand van geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wilskerke.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie