Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mannekensvere

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Mannekensvere resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal vind je belangrijke info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Mannekensvere.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €300 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MannekensvereHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8433
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3750 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Fris kraanwater.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Mannekensvere

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Flink wat huizenbezitters bestellen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, verminderde eczeem klachten en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In en rondom gemeente Middelkerke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Mannekensvere wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Mannekensvere?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Mannekensvere. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Mannekensvere heeft een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Mannekensvere

De waterhardheid van het leidingwater in Mannekensvere bedraagt circa 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-mannekensvere-8433

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Kinetico Essential
 • Euraqua Europe Pallas Duo maxi
 • BWT Rondomat 100M
 • Apic Melite
 • Watercompany Ultrasoft 14

Zo werkt een waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Ecowater) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mannekensvere reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 3. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €970.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: minder regeneratiezout, het werkt efficiënter en inzicht in verschillende gegevens. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Mannekensvere.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van de fabrikant, het aantal cilinders en de capaciteit van het systeem. Buiten deze kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders zijn zo’n €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1550 en €2150 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel check je de geraamde kosten van een waterverzachter in Mannekensvere.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog specialisten, soorten installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €145
Mechanische waterontharderBegint bij €810
Elektronische waterontharderVanaf €970
Reinigingszout€50 per 100 kg
OnderhoudscontractV.a €130 per beurt
PlaatsingskostenV.a €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Mannekensvere?
De hardheid van het leidingwater in Mannekensvere is gemiddeld 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een zachte huid en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. Bijv. prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd a.d.h.v. een natriumoplossing. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schone installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Mannekensvere.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere energiekosten, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie