Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Slijpe

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Slijpe resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs bekijk je praktische info aangaande waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Slijpe.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals wit uitslaande wanden en tegels en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €335 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid SlijpeTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8433
Gem. Gasverbruik M31.545 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3900 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Slijpe

Heb jij genoeg van een inefficiënte hr-ketel of kalkstrepen op ramen? Meer en meer huizenbezitters nemen een slimme waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Middelkerke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Slijpe was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Slijpe?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Slijpe. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot ren glanzende vaat en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Slijpe kent een waterhardheid van 19,60. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn apparatuur gaat langer mee, kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Slijpe

De waterhardheid van het drinkwater in Slijpe is 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-slijpe-8433

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential 8
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Calex Calex 22L
 • Apic Zetes junior
 • Watergenius HWS 1500

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterontharder zorgt voor zachter water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Slijpe verklein je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Je koopt zo’n machine al vanaf €925.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: een hogere prijs, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Slijpe.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1700 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers lopen op vanaf €830 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een installatie met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1600 en €1750 (met montage inbegrepen). In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Slijpe.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Kies dan nu voor onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €90
Mechanische waterontharderBegint bij €790
Elektronische waterontharderBegint bij €1180
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudC.a. €80 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €225
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Slijpe?
De hardheid van het leidingwater in Slijpe schatten we op 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere een beter presterende CV-ketel en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een natriumoplossing. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Slijpe.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie