Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Leffinge

Wil jij ook af van kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, bittere thee of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Leffinge heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Leffinge.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld wit uitslaande wanden en tegels en matig presterende cv installaties.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: structureel lagere energiekosten, zacht en fris water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €205 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid LeffingeWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8432
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke apparaten.
 • Lagere energiekosten.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Geïrriteerde huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Leffinge

Heb je in huis last van een droge huid en eindeloos schoonmaken? Steeds meer huishoudens nemen een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, heerlijk zachte kleding en maandelijks besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Middelkerke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Leffinge wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Duurzame waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leffinge?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Leffinge. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel lagere stookkosten en textiel en kleding die langer mooi blijven. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Leffinge heeft een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • O.a. lagere energierekening, zacht en fris water en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Leffinge

De waterhardheid van het water in Leffinge is om en nabij de 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-leffinge-8432

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Ergo 9
 • Euraqua Europe Pallas Duo mini
 • BWT Rondomat 50M
 • Amysoft E-300
 • Watercompany Ultrasoft 9

Technische uitleg werking waterontkalker

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leffinge verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 machines: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €750.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) niet de beschikking tot zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Leffinge.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot zo’n €2000 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €840 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €1700 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Leffinge.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Klik dan door naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Zo kan je zonder gedoe supersnel merken, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Mechanische waterontharderRond de €750
Elektronische waterontharderVanaf €960
Tabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudVanaf €85 per beurt
MontagekostenVanaf €150
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Leffinge?
De waterhardheid in Leffinge is plus minus 19,60 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan comfortabel douchen, betere smaak van water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Apparaten met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone machine is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Leffinge.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie