Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Damme

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, dichtgeslibde leidingen of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10,08 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Damme heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op deze pagina bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterontharders: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,08 dH in Damme.
 • Dit kan leiden tot onder andere eczeem klachten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere stookkosten, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €280 per 12 maanden.

Direct naar: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid DammeWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gem. Gasverbruik M33.435 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4500 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Huidirritaties.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Damme

Zit jij thuis ook met dichtslibbende waterleidingen en/of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een handige waterontkalker. Deze installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, minder poetsen en boenen, zachtere was en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Damme vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Damme wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, bouillon of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Damme?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Damme. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor smaakvoller water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Damme kent een waterhardheid van 10,08. Dat betekent Tamelijk hard water.
 • Het gevolg van deze score is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, een zachte huid na bad of douche en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Damme

De waterhardheid van het water in Damme is 10,08 Duitse graden. Dit betekent dat het water Tamelijk hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-damme-8340

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Kinetico Kube 15
 • North Star 9ED
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Digisoft DS-2000 HE

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Damme reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: het systeem spoelt soms onnodig, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Deze installaties worden al geplaatst voor €770.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de installatiekosten, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Damme.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €115 voor een magnetische ontharder tot ruim €1925 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €820, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1125 en €1850 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de geschatte kosten van een waterverzachter in Damme.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €95
Mechanische waterontharderC.a. €760
Elektronische waterontharderVanaf €1130
Tabletten€27,50 voor 50 kg
OnderhoudscontractRond de €90 per beurt
PlaatsingVanaf €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Damme?
De waterhardheid in Damme is gemiddeld 10,08 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is gemiddeld 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als kalkvrije leidingen en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen voor het comfort. Denk aan geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Damme.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere warmteoverdracht, smaakvol water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie