Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Schore

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, bittere thee of koffie of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Schore maakt mogelijk dat je kan genieten van zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl check je nuttige info info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Schore.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten, zijdezachte kleding en huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €335 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid SchoreZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8433
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3800 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Betere smaak van water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Schore

Wil jij ook af van dichtslibbende waterleidingen en veel schoonmaakproducten nodig? Veel woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, verminderde eczeem klachten en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Middelkerke vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Schore wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Voordeligste waterontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals wasdrogers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Fijn en zacht voor elke huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Schore?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Schore. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Schore heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Schore

De waterhardheid van het leidingwater in Schore is 19,60 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-schore-8433

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Essential 11
 • Euraqua Europe Pallas Mono mini
 • Calex Calex 11
 • Apic Heracles junior
 • Watercompany Ultrasoft 17

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Van Marcke) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Schore verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Schore.

Reken af met kalk!

Neem contact op met professionals voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Je hebt ze vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1925 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €650 (montage niet inbegrepen). Een luxe installatie kost gemiddeld tussen de €1425 en €1850 inclusief plaatsing. In het volgende schema bieden we de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Schore.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze waterontharder-vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en snel monteurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €75
Waterontharder (mechanisch)Rond de €860
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1120
Onthardingszout€15 per 25 kg
OnderhoudskostenC.a. €160 (jaarbasis)
PlaatsingC.a. €270
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Schore?
De hardheid van het kraanwater in Schore is om en nabij de 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan deze korrels. In een eventuele tweede cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Apparaten met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Schore.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op bestek en servies, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie