Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Blankenberge

Wil jij ook af van kalkneerslag, strepen op de ramen, slecht functionerende apparaten of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 16,24 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Blankenberge resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Middels onze specialisten tref je uitgebreide info met betrekking tot waterontharders: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 16,24 dH in Blankenberge.
 • Dit is de oorsprong van onder andere geïrriteerde huid en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een glanzende vaat en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €350 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BlankenbergeTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBlankenberge
Postcode8370
Gem. Gasverbruik M33.440 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4550 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zacht en smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Blankenberge

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en onnodig veel schoonmaken? Een groot deel van de mensen plaatsen een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, een glanzende vaat en apparatuur die langer meegaat. In de buurt van de gemeente Blankenberge vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Blankenberge gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Blankenberge?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Blankenberge. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Blankenberge ontvangt een waterhardheid van 16,24. Samengevat: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Blankenberge

De waterhardheid van het water in Blankenberge ligt op ong. 16,24 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-blankenberge-8370

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Kube 6
 • North Star 11ED
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Boshuis Twin
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als North Star) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Blankenberge verlaag je de dH waarde van 16,24 naar een zachte 3 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Na een periode zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en hogere onderhoudskosten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Blankenberge.

Reken af met kalk!

Wij koppelen je aan professionals voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker variëren nogal. Dit begint vanaf €150 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1625 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontharders beginnen bij €780, excl. installatie. Een geavanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1550 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Blankenberge.

Weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk supersnel installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €85
Waterontharder (mechanisch)Circa €720
Elektrische waterontharderV.a €920
Zouttabletten€40 per 75 kg
OnderhoudskostenRond de €125 per beurt
InstallatieRond de €190
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Blankenberge?
De hardheid van het leidingwater in Blankenberge is doorgaans 16,24 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In de andere cilinder wordt het systeem gereinigd door gebruik te maken van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Blankenberge.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie