Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Sint-Pieters-Kapelle

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dit heeft vaak te maken met aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterverzachter in Sint-Pieters-Kapelle resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal bekijk je waardevolle informatie over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Sint-Pieters-Kapelle.
 • Dit is de oorsprong van onder andere een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Vraag een offerte aan een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 op jaarbasis.

Direct naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid Sint-Pieters-KapelleHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8433
Gem. Gasverbruik M31.540 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3850 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sint-Pieters-Kapelle

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtgeslibde leidingen of water met een vreemde smaak? Steeds meer huishoudens bestellen een slimme waterontkalker. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, kleding die langer mooi blijft en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de gemeente Middelkerke zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Sint-Pieters-Kapelle hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Duurzame waterontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Sint-Pieters-Kapelle?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Sint-Pieters-Kapelle. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt minder huidproblemen en huidirritaties en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Hoeveel ga ik er van merken? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Sint-Pieters-Kapelle heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. lagere stookkosten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Niet vergeten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Sint-Pieters-Kapelle

De waterhardheid van het water in Sint-Pieters-Kapelle bedraagt circa 19,60 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-sint-pieters-kapelle-8433

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential 17
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Calex Calex 15L
 • Apic Zetes
 • Watercompany Ultrasoft 24

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Kenmore) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Sint-Pieters-Kapelle reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Elke week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een laag tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Sint-Pieters-Kapelle.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan product-experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Dit loopt van €115 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1450 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders zijn zo’n €800, zonder installeren. Een slim systeem zit ergens tussen de €1650 en €1975 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Sint-Pieters-Kapelle.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en snel specialisten, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €90
Waterontharder (mechanisch)V.a €700
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1080
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €110 p/jaar
MontageV.a €240
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Sint-Pieters-Kapelle?
De waterhardheid in Sint-Pieters-Kapelle ligt op 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen schatten we op 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Sint-Pieters-Kapelle.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zijdezachte kleding, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie