Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Zuienkerke

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 16,24 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Zuienkerke heeft als effect kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 16,24 dH in Zuienkerke.
 • Hierdoor ontstaan problemen als kalkstrepen op ramen en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €265 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid ZuienkerkeWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZuienkerke
Postcode8377
Gem. Gasverbruik M33.445 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4600 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Het effect van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op je ruiten.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Zuienkerke

Ben jij ook klaar met een irriterende huid of veel schoonmaakwerk? Flink wat Belgen nemen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zacht en smaakvol water en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Zuienkerke kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Zuienkerke was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukKostbare apparaten zoals HR-ketels hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld heetwaterkranen. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Zuienkerke?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Zuienkerke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een zachte huid na bad of douche en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zuienkerke heeft een waterhardheid van 16,24. Definitie: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijv. een beter presterende CV-ketel, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Zuienkerke

De waterhardheid van het drinkwater in Zuienkerke bedraagt circa 16,24 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-zuienkerke-8377

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Mini KB
 • North Star 14ED
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 25
 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact

Hoe werkt nu precies waterontkalker eigenlijk?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Culligan) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Zuienkerke verklein je de dH waarde van 16,24 naar een zachte 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan twee types: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €780.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het voordeel van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Zuienkerke.

Overal en altijd zacht water in huis?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €85 voor magnetische ontharders tot een slordige €1425 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontharders starten vanaf €840, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1100 en €2150 inclusief plaatsing. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterverzachter in Zuienkerke.

Nieuwsgierig wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan men gemakkelijk snel vakmannen, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €80
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €840
Elektrische waterontharderV.a €950
Zouttabletten€45 per 100 kilo
OnderhoudVanaf €90 per 12 maanden
InstallatieC.a. €240
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Zuienkerke?
De hardheid in Zuienkerke is plus minus 16,24 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Apparaten met speciale ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zuienkerke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie