Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter De Haan

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, slecht functionerende apparaten of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in De Haan resulteert in kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op dit portaal check je handige info aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in De Haan.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals huidirritaties en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €320 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid De HaanTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDe Haan
Postcode8420
Gem. Gasverbruik M33.455 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen De Haan

Zit jij thuis ook met een droge, geïrriteerde huid en/of strepen op je ruiten? Een toenemende groep woningeigenaren lossen dit op met een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, geen strepen meer op glas en lak, kleding en ander textiel gaat langer mee en kalkvrije leidingen. In de gemeente De Haan kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in De Haan was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterJouw koffie, thee of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in De Haan?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in De Haan. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor lagere stookkosten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • De Haan kent een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, verminderde eczeem klachtenen tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in De Haan

De waterhardheid van het water in De Haan bedraagt circa 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-de-haan-8420

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Premier Compact HF
 • North Star 20ED
 • Electric GXOF27KE
 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterontharder haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tapworks) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in De Haan minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Elke week moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een concurrerende prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €775.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Beschikbaar vanaf €1125.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in De Haan.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2150 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €710 (zonder installatiewerk). Een goede installatie varieert tussen ongeveer €1375 en €2125 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in De Haan.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je zonder problemen snel merken, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €730
Elektronische waterontharderCirca €1160
Tabletten€15 per 25 kg
OnderhoudVanaf €80 p/jaar
InstallatiekostenVanaf €210
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in De Haan?
De waterhardheid in De Haan komt uit op ong. 19,60 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen bedraagt 15,09 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals zijdezachte kleding en huid en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars weer opgeladen d.m.v. het regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. Het effect van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in De Haan.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, de huid voelt zachter aan, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een zijdezachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie