Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Oostende

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, aanslag op servies, bittere thee of droge haren na een douchebeurt? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 22,40 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Oostende resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs verzamel je praktische informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 22,40 dH in Oostende.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals bittere thee en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €310 per 12 maanden.

Onderwerpen: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid OostendeTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteOostende
Postcode8400
Gem. Gasverbruik M33.450 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.4650 kWh
Gem. Waterhardheid22,40 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkerdere koffie en thee.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Oostende

Heb je last van slecht functionerende apparaten en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groeiend aantal Belgen bestellen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijke installatie onttrekt calcium en magnesium aan het water. Toepasbaar op elk type huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, zacht en fris water en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Oostende opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een laten installeren van een waterverzachter in Oostende was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Oostende?

Misschien zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Oostende. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Oostende kent een waterhardheid van 22,40. Dit staat voor Heel hard water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn verlaging van de maandlasten voor energie, betere smaak van water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Oostende

De waterhardheid van het water in Oostende is ongeveer 22,40 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Heel hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 22,40 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 63,80 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-oostende-8400

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Kinetico Premier Compact HE
 • North Star 17ED
 • Electrolux 18L
 • BWC Omega Jubileum 400
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Pallas) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Oostende reduceert je de dH waarde van 22,40 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €880.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en verschillende geavanceerde instellingen. Nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Ga je een waterverzachter kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Oostende.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met vakmannen voor installatiewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De kosten van dergelijke installaties starten vanaf €850 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een apparaat met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1500 en €2250 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterverzachter in Oostende.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en snel installateurs, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €810
Elektrische waterontharderRond de €970
Tabletten€27,50 per 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €155 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €220
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Oostende?
De hardheid van het water in Oostende komt uit op ong. 22,40 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere structureel lagere energiekosten en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het comfort. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld d.m.v. het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Oostende.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, smaakvoller water, minder zeep en wasmiddel nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie