Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lombardsijde

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterverzachter in Lombardsijde zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier tref je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Lombardsijde.
 • Dit is de oorsprong van problemen als irritaties aan de huid en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Pluspunten: lagere energierekening, een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €305 per jaar.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LombardsijdeHoe werkt zo’n systeem?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMiddelkerke
Postcode8434
Gem. Gasverbruik M31.550 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3950 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lombardsijde

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen of veel schoonmaakproducten nodig? Een toenemende groep huizenbezitters installeren een slimme waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, zachtere was en een lager energieverbruik. In de buurt van de gemeente Middelkerke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Lombardsijde heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bekijk daarnaast ook informatie over: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Lombardsijde?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Lombardsijde. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Lombardsijde heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld een besparing op de energierekening, een glanzende vaat en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Lombardsijde

De waterhardheid van het drinkwater in Lombardsijde is 19,60 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-lombardsijde-8434

Interessante installaties

 • Kinetico Kube 15
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 25
 • Century CWS 100V/UF
 • Apic Heracles
 • Watergenius HWS 2500

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lombardsijde reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden twee soorten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een voordelige prijs, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, relatief inefficiënt en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Dubbele harscilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lombardsijde.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Kom in contact met experts voor een demo.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, het aantal cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. In aanvulling op deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €700, zonder installeren. Een geavanceerd systeem zit ergens tussen de €1600 en €2225 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Lombardsijde.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen en direct installatiebedrijven, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €155
Waterontharder (mechanisch)Circa €730
Elektronische waterontharderRond de €920
Onthardingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €105 per beurt
PlaatsingskostenV.a €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Lombardsijde?
De hardheid van het water in Lombardsijde ligt rond de 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium grondstoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door gebruik te maken van zouttabletten. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Lombardsijde.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie