Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Maasmechelen

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op de ramen, koffie of thee dat bitter smaakt of huidirritaties? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6,72 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Maasmechelen maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze pagina verzamel je bruikbare info over de waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6,72 dH in Maasmechelen.
 • Dit is de oorsprong van onder andere slecht functionerende apparaten en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €350 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MaasmechelenWerkingKostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gem. Gasverbruik M33.380 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5400 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk offertes voor waterontharder

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Maasmechelen

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en veel schoonmaakwerk? Een groeiend aantal huizenbezitters lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder poetsen en boenen, water met een lekkere smaak en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Maasmechelen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Maasmechelen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasdrogers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Maasmechelen?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Maasmechelen. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot betere smaak van water en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Maasmechelen zit met een waterhardheid van 6,72. Concreet: Normaal water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lagere energierekening, lekkere watersmaak en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Maasmechelen

De waterhardheid van het water in Maasmechelen ligt op ong. 6,72 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-maasmechelen-3630

Vraag prijzen op in de regio

Veel gekozen merken

 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Kinetico Essential
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • BWT AQA Perla 10

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Maasmechelen verlaag je de dH waarde van 6,72 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt berekend a.d.h.v. het waterverbruik, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1300.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €440,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Maasmechelen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Neem contact op met specialisten voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De totale kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €55 voor een magnetische ontharder tot wel €1650 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, het type ontharder en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers starten bij €710 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1475 en €1975 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Maasmechelen.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je huis te installeren? Maak nu gebruik van de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk en zonder kosten experts, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €890
Elektronische waterontharderVanaf €910
Tabletten€15 voor 25 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €125 per jaar
MontageVanaf €190
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Maasmechelen?
De hardheid van het water in Maasmechelen is doorgaans 6,72 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je hoofdzakelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een fijne douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van regenereren. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk voor een lange levensduur en goede werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Maasmechelen.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie