Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meeswijk

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op je ruiten, verstopte leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Meeswijk zorgt voor water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Middels onze specialisten vind je nuttige informatie over de waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 6,72 dH in Meeswijk.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: efficiëntere warmteoverdracht, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €310 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid MeeswijkHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gem. Gasverbruik M31.480 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4500 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Meeswijk

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de mensen kiezen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zachtere was en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Maasmechelen vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Meeswijk heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame verzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals boilers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Meeswijk?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Meeswijk. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een efficiëntere warmteoverdracht en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Meeswijk heeft een waterhardheid van 6,72. Concreet: Normaal water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijvoorbeeld lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Meeswijk

De waterhardheid van het water in Meeswijk is ongeveer 6,72 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-meeswijk-3630

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Atlantis Cabinet A-20R
 • Wateronthardershop Euro Twin 5
 • Mooiwater Mini+
 • Fegon AquaStar 1800 ES
 • Detandt-Simon Primo 12

Hoe werkt de waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De meeste waterverzachters (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Meeswijk voer je de dH waarde terug van 6,72 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit beetje kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 soorten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, relatief inefficiënt en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €860.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Meeswijk.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een waterontkalker zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €60 voor een magnetische ontharder tot ruim €1825 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van het merk en model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van waterontkalkers lopen op vanaf €800, exclusief installatiekosten. Een installatie met uitgebreide opties kost gemiddeld tussen de €1375 en €1725 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel vind je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Meeswijk.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij professionele installateurs. Zo kan je eenvoudig en vandaag nog experts, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €70
Mechanische waterontharderVanaf €650
Elektrische waterontharderRond de €1190
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudRond de €85 per beurt
PlaatsingskostenCirca €220
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Meeswijk?
De hardheid in Meeswijk ligt rond de 6,72 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is om en nabij de 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en biedt verschillende voordelen zoals een glanzende vaat en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, een lekkere watersmaak, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door gebruik te maken van zouttabletten. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met noodzakelijk ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Ook het schoonmaken van de installatie is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Meeswijk.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: lagere energierekening, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie