Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Boorsem

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Boorsem heeft als effect zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten verzamel je praktische info aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6,72 dH in Boorsem.
 • Dit is de oorsprong van bijvoorbeeld een irriterende huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €285 per jaar.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid BoorsemTechnische uitleg werkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3631
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4650 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Lager energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Te veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Boorsem

Ben jij ook klaar met een irriterende huid of strepen op je ruiten? Veel Vlamingen installeren een elektrische waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, veel minder zeep en wasmiddel nodig, kleding die langer mooi blijft en structureel lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Maasmechelen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Boorsem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame waterverzachter.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals waterkokers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Minder energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Boorsem?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Boorsem. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Boorsem heeft een geschatte waterhardheid van 6,72. Dit houdt in Normaal water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zacht en fris water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Boorsem

De waterhardheid van het water in Boorsem ligt op ong. 6,72 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-boorsem-3631

Vergelijk prijzen in de regio

Bekende modellen en merken

 • Bayard Minima
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met groot zoutvat
 • Mooiwater Medium+
 • General electric GE-18C
 • Digisoft EC-500

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het moge duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua-o-Matic) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Boorsem voer je de dH waarde terug van 6,72 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Dit systeem is beschikbaar vanaf €800.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een populair model vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1250.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Boorsem.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met erkende adviseurs voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De prijs van een ontharder zijn nogal verschillend. Van €105 voor een magnetische ontharder tot zo’n €1900 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het aantal liter. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van waterverzachters zijn zo’n €770, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1225 en €1750 incl. installatie. In de onderstaande tabel bekijk je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Boorsem.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag prijzen op bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en vandaag nog installateurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €105
Mechanische waterontharderRond de €820
Elektrische waterontharderC.a. €1090
Tabletten€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenCirca €130 per 12 maanden
PlaatsingskostenRond de €270
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Boorsem?
De waterhardheid in Boorsem is om en nabij de 6,72 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet kopen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. comfortabel douchen, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en veel minder poetsen in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het filter schoongespoeld via de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Ontkalkers met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Boorsem.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: lager energieverbruik, een lekkere watersmaak, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, extra schoon servies, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie