Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Mechelen-Aan-De-Maas

Heb je in huis last van kalkneerslag, glascorrosie, dichtgeslibde leidingen of een irriterende huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterverzachter in Mechelen-Aan-De-Maas resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina bekijk je waardevolle informatie over verschillende soorten waterontharders: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 6,72 dH in Mechelen-Aan-De-Maas.
 • Dit kan leiden tot issues zoals geïrriteerde huid en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €330 per 12 maanden.

Snel naar: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid Mechelen-Aan-De-MaasHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4450 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Een zachte huid.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Mechelen-Aan-De-Maas

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt of kalkaanslag op kranen en tegels? Steeds meer woningeigenaren lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Maasmechelen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Mechelen-Aan-De-Maas hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een professionele installateur zal jou benaderen met een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Bekijk daarnaast ook informatie over: Voordeligste verzachter.

PositiefUitleg
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. strijkijzers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Mechelen-Aan-De-Maas?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Mechelen-Aan-De-Maas. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Mechelen-Aan-De-Maas heeft een waterhardheid van 6,72. Dat betekent Normaal water.
 • Het effect daarvan is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Belangrijk: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Mechelen-Aan-De-Maas

De waterhardheid van het water in Mechelen-Aan-De-Maas is 6,72 dH. Dit betekent dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-mechelen-aan-de-maas-3630

Vraag prijzen op in de regio

Interessante installaties

 • Atlantis AT210
 • Wateronthardershop Euro Combi 25 Fleck 5600SXT
 • Mooiwater Mini
 • Fegon AquaStar 1400 SHE
 • Detandt-Simon Futura 25

Technische uitleg werking waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Service) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Mechelen-Aan-De-Maas reduceer je de dH waarde van 6,72 naar een fijne 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €960.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1275.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Mechelen-Aan-De-Maas.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder zijn erg wisselend. Van €120 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €2200 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €780 (montage niet inbegrepen). Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1400 en €2250 inclusief plaatsing. In de tabel hieronder bieden we de geschatte kosten van een waterverzachter in Mechelen-Aan-De-Maas.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je eenvoudig en vandaag nog installatiebedrijven, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €850
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1040
Onthardingszout€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €105 per beurt
PlaatsingV.a €275
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Mechelen-Aan-De-Maas?
De hardheid van het leidingwater in Mechelen-Aan-De-Maas is gemiddeld 6,72 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt rond de 13,12 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor lagere energierekening en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een fijne douchebeurt, zacht en fris water, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het systeem gereinigd aan de hand van geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De uitwerking van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie vul je ieder kwartaal bij met zout. Een schoon apparaat is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Mechelen-Aan-De-Maas.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, meer smaak aan koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie