Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Opgrimbie

Heb je in huis last van kalkneerslag, strepen op de ramen, bittere thee of koffie of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6,72 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Opgrimbie zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je uitgebreide info over de waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 6,72 dH in Opgrimbie.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als bittere thee en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 per 12 maanden.

Direct naar: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid OpgrimbieFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gem. Gasverbruik M31.485 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4550 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Opgrimbie

Zit jij thuis ook met slecht functionerende apparaten en/of kalkaanslag op douchekop? Een aanzienlijk aantal Belgen plaatsen een elektrische waterontkalker. Zo’n systeem filtert kalk uit kraanwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, geen strepen meer op glas en lak, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Maasmechelen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Opgrimbie hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Goede waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers hebben minder last van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Opgrimbie?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Opgrimbie. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot apparatuur die langer meegaat en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Opgrimbie heeft een waterhardheid van 6,72. Concreet: Normaal water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt verschilt erg per persoon.
 • Een lagere waterhardheid biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Opgrimbie

De waterhardheid van het leidingwater in Opgrimbie ligt op ong. 6,72 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-opgrimbie-3630

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Bayard Ecosoft 10
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met rond zoutvat
 • Mooiwater Compact
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Detandt-Simon Primo 20

Technische uitleg werking waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De moderne waterverzachters (van merken zoals Ecowater) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Opgrimbie minimaliseer je de dH waarde van 6,72 naar een Dh onder de 2.5. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Wekelijks moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €910.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en brede mogelijkheden. Nadelen: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €410,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Opgrimbie.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De prijs van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €50 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1500 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. Naast deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van waterontkalkers starten vanaf €800, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1575 en €2100 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de geraamde kosten van een waterverzachter in Opgrimbie.

Weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze handige offerte-service en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en kosteloos experts, verschillende installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektrische waterontharderV.a €1140
Onthardingszout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenRond de €85 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €275
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Opgrimbie?
De waterhardheid in Opgrimbie ligt op 6,72 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is circa 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen een besparing op de energierekening en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, een lekkere watersmaak, een super zachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium onderdelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het filter schoongespoeld middels een regeneratie behandeling. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een goede reiniging is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Opgrimbie.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: efficiëntere warmteoverdracht, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie