Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Eisden

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, strepen op de ramen, apparaten die slecht werken of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6,72 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Eisden heeft als doel kalkvrij water in huis. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Via onze adviseurs check je waardevolle info over de waterontharders: welke type ontharders zijn er, waarom is het zo populair, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6,72 dH in Eisden.
 • Hierdoor ontstaan onder andere bittere thee en minder presterende verwarmingssystemen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid EisdenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4350 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Eisden

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Steeds meer huishoudens nemen een handige waterontkalker. Zo’n systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, water met een lekkere smaak en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Maasmechelen werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Eisden was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur biedt je op korte termijn een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Eisden?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Eisden. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en zijdezachte kleding. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Eisden kent een waterhardheid van 6,72. Dat betekent Normaal water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding die langer mooi blijft en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Eisden

De waterhardheid van het leidingwater in Eisden ligt op ong. 6,72 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-eisden-3630

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Atlantis Krausen C100-E
 • Wateronthardershop Euro Combi 14 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline Classic
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Delta Simplex compact

Hoe werkt een waterontkalker precies?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterverzachters (van merken als Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eisden verlaag je de dH waarde van 6,72 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We bieden twee types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Eisden.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor professionals voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €110 voor een magnetische ontharder tot ruim €2200 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De prijs hangt af van het model, 1 of 2 cilinders en de inhoud van het systeem. Naast deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De investeringen in waterontkalkers lopen op vanaf €650, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerd apparaat zit ergens tussen de €1200 en €2050 (met montage inbegrepen). In onderstaande schema bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Eisden.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze vergelijker en achterhaal de prijzen bij professionele installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos snel modellen, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €680
Elektronische waterontharderCirca €900
Zout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenV.a €145 op jaarbasis
PlaatsingCirca €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Eisden?
De waterhardheid in Eisden schatten we op 6,72 dH. De waarde in de provincie Limburg bedraagt 13,12 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een besparing op de energierekening en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Gemiddeld geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. O.a. geen droge huid na het douchen, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eisden.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie