Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Beringen

Wil jij ook af van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6,72 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterverzachter in Beringen zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs check je nuttige informatie alle mogelijke waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Gemeten waterhardheid van 6,72 dH in Beringen.
 • Dit kan zorgen voor situaties als koffie thee dat bitter smaakt en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energiekosten, een zachte huid en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €255 op jaarbasis.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid BeringenFunctioneringGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteBeringen
Postcode3580
Gem. Gasverbruik M33.360 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5200 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Een zachte huid.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Beringen

Zit jij thuis ook met slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of witte aanslag op het glaswerk? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Dit systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, kleding en ander textiel gaat langer mee en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Beringen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Beringen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Beste verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals strijkijzers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Lekkerder waterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beringen?

Wellicht zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Beringen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Beringen kent een waterhardheid van 6,72. Concreet: Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. lager energieverbruik, kleding die langer mooi blijft en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Beringen

De waterhardheid van het drinkwater in Beringen ligt op ong. 6,72 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-beringen-3580

Bekijk specialisten in deze regio’s

Veel gekozen merken

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10
 • Kinetico 2020C HE
 • Waterluxe Combi 25
 • Aquarex IMP Pro 18
 • BWT Aquadial softlife bio 20

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aquacell) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Beringen verklein je de dH waarde van 6,72 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. De harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een gunstig tarief, staat los van het stroomnet en minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. De prijs van zo’n systeem begint bij €770.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1000.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van twee cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een uitkomst als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Beringen.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Dit begint vanaf €165 voor magnetische ontharders tot wel €1875 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze eenmalige kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten bij €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1625 en €1700 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Beringen.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Zo kan men zonder problemen en vandaag nog installateurs, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Elektronische waterontharderC.a. €930
Regeneratiezout€45 per 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €85 (jaarbasis)
MontageVanaf €250
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Beringen?
De hardheid van het water in Beringen is doorgaans 6,72 dH. Het gemiddelde in de provincie Limburg is gemiddeld 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Experts vinden dat je vooral een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beringen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, smaakvoller water, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, zachte huid en droog haar, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie