Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Diepenbeek

Wil jij ook af van kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. De beste waterverzachter in Diepenbeek leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je handige info over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6,72 dH in Diepenbeek.
 • Dit kan zorgen voor voorvallen als slecht functionerende apparaten en verstopte leidingen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per jaar.

Thema’s: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid DiepenbeekWerkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteDiepenbeek
Postcode3590
Gem. Gasverbruik M33.365 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5250 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water met een vreemde smaak.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Diepenbeek

Heb jij genoeg van geïrriteerde huid of kalkaanslag op douchekop? Een toenemende groep huizenbezitters bestellen een elektrische waterontkalker. Dit product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op bestek en servies, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkere watersmaak en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Diepenbeek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Diepenbeek wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste verzachter.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of glas kraanwater zal minder bitter smaken.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Diepenbeek?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Diepenbeek. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een zachte huid en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Diepenbeek heeft een waterhardheid van 6,72. Samengevat: Normaal water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zachter wasgoed en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Diepenbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Diepenbeek is ongeveer 6,72 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Normaal water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-diepenbeek-3590

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • Grunbeck Weichwassermeister GSX10-I
 • Kinetico 2050C
 • Waterluxe Duo 7
 • Aquarex IMP Pro 26
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Hoe werkt een waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Diepenbeek minimaliseer je de dH waarde van 6,72 naar een Dh onder de 3. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €810.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1100.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €420,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met maar één cilinder heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is niet strikt noodzakelijk, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Diepenbeek.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van professionals voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1425 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Behalve deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €820, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1600 en €1950 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder achterhaal je de huidige kosten van een waterverzachter in Diepenbeek.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Met die methode kan iedereen eenvoudig supersnel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €790
Waterontharder (elektrisch)Circa €1130
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
OnderhoudskostenV.a €160 (jaarbasis)
InstallatiekostenV.a €275
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Diepenbeek?
De hardheid van het leidingwater in Diepenbeek schatten we op 6,72 dH. De meting in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder neemt als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, meer smaak aan koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit gebeurt doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Modellen met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Diepenbeek.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Onder andere: een besparing op de energierekening, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie