Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lanaken

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Lanaken resulteert in kalkvrij water in de woning. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website verzamel je handige informatie met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 19,60 dH in Lanaken.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Vraag een offerte aan en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €280 per jaar.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LanakenHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteLanaken
Postcode3620
Gem. Gasverbruik M33.375 M3
Gem. Stroomverbruik kWh1.5350 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Bittere thee en koffie.

Gratis offertes voor een waterontharder

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lanaken

Heb je last van een onnodig hoge energierekening of aanslag op servies? Een toenemende groep huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontkalker. Dit product onttrekt kalk uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Lanaken vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Lanaken heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Beste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Lekkerder waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Prettig voor je huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Lanaken?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterontharder in Lanaken. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel zacht en smaakvol water en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Lanaken heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, minder last van een droge huid en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Lanaken

De waterhardheid van het leidingwater in Lanaken is om en nabij de 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-lanaken-3620

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Kinetico Ergo 9
 • Waterluxe Duo 25
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • BWT AQA Perla 5

Hoe werkt een waterontkalker?

Het moge duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Aqua Clean) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van de waterontkalker in Lanaken reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemt men regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische en mechanische waterverzachters
We bieden twee installaties: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je kunt de resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil ligt rond de €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor huishoudens met kinderen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Lanaken.

Een woning zonder kalkaanslag?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €70 voor magnetische ontharders tot ruim €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in waterontharders starten vanaf €690, excl. installatie. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1525 en €2025 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder tref je de actuele kosten van een waterverzachter in Lanaken.

Weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €120
Mechanische waterontharderRond de €690
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1170
Regeneratiezout€50 per 100 kilo
OnderhoudVanaf €95 per jaar
PlaatsingskostenC.a. €160
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Lanaken?
De waterhardheid in Lanaken komt uit op ong. 19,60 dH. De meting in de provincie Limburg komt uit op ongeveer 13,12 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en het textiel gaat langer mee.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een minder droge huid, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium onderdelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de alternatieve cilinder wordt het hars schoongespoeld door middel van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Lanaken.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie