Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Uikhoven

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, vies water of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze plaats kent een waterhardheid van 6,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Uikhoven heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina tref je belangrijke informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 6,72 dH in Uikhoven.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als water met een vreemde smaak en hoge stookkosten.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €305 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid UikhovenTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3631
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4700 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lagere energiekosten.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Uikhoven

Heb je in huis last van verstopte leidingen en veel schoonmaakwerk? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen een elektrische waterontkalker. Dit systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Maasmechelen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Uikhoven hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Goede waterontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Uikhoven?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Uikhoven. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor structureel lagere energiekosten en je hebt veel minder zeep en wasmiddel nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Uikhoven kent een waterhardheid van 6,72. Dit staat voor Normaal water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Uikhoven

De waterhardheid van het drinkwater in Uikhoven ligt op ong. 6,72 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Normaal water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-uikhoven-3631

Interessante installaties

 • Bayard Tenera 14
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met klein zoutvat
 • Mooiwater Grande
 • General electric GE-26HI
 • Digisoft DS-1200 HE

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Aquacell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Uikhoven voer je de dH waarde terug van 6,72 naar een gezonde 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat achterblijft ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We bieden 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: een relatief hoog zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Deze installaties worden al geplaatst voor €790.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1250.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €370,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Uikhoven.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. De prijzen starten vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €690 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1525 en €2225 inclusief plaatsing. In het volgende schema achterhaal je de geraamde kosten van een waterverzachter in Uikhoven.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze handige offerte-service en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij makkelijk en kosteloos modellen, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €830
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €950
Regeneratiezout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenCirca €105 (jaarbasis)
InstallatieBegint bij €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Uikhoven?
De hardheid van het kraanwater in Uikhoven bedraagt 6,72 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Experts vinden dat je met name een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan comfortabel douchen, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongespoeld aan de hand van een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Regelmatig schoonmaken is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Uikhoven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: efficiëntere verwarming, zacht en fris water, minder schoonmaakmiddelen benodigd, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie