Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Vucht

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, smerig water of een droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het toepassen van de beste waterverzachter in Vucht maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze website bekijk je bruikbare informatie aangaande waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6,72 dH in Vucht.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld kalk op de lak van de auto en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: langere levensduur van huishoudelijke apparaten, een zachte huid na bad of douche en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Bespaar tot wel €340 per jaar.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid VuchtHoe functioneert zo’n installatie?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4600 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Vucht

Zit jij in de woning ook met situaties als een cv-ketel die niet meer optimaal werkt en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters nemen een handige waterontkalker. Dit systeem haalt kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zacht en smaakvol water en lagere stookkosten. In de omgeving van de gemeente Maasmechelen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Vucht was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Voordeligste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Vucht?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Vucht. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Vucht heeft een gemeten waterhardheid van 6,72. Dat betekent Normaal water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • Het terugdringen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijvoorbeeld kalkvrije leidingen, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Vucht

De waterhardheid van het drinkwater in Vucht bedraagt circa 6,72 dH. Dit houdt in dat het water Normaal water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-vucht-3630

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Populaire merken en modellen

 • Bayard Ecosoft 15
 • Wateronthardershop Eruo Twin 10 met klein zoutvat
 • Mooiwater Medium
 • Fegon AquaStar 2000 SHE
 • Detandt-Simon Primo 25

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Vucht verklein je de dH waarde van 6,72 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Het kalk dat achterblijft zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor ontkalkers met maar één cilinder heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Vucht.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder tot wel €2150 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers zijn zo’n €690 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem varieert tussen ongeveer €1150 en €2175 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een waterverzachter in Vucht.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos supersnel experts, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €155
Mechanische waterontharderVanaf €860
Elektronische waterontharderVanaf €1040
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudBegint bij €80 (jaarbasis)
MontageC.a. €175
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Vucht?
De waterhardheid in Vucht is grofweg 6,72 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is ongeveer 13,12 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem onttrekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor zijdezachte kleding en huid en geen strepen meer op glas en lak.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je altijd een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. O.a. geen droge huid na het douchen, smaakvol water, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels schoongespoeld d.m.v. zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Vucht.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, zacht en smaakvol water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie