Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Leut

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6,72 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterverzachter in Leut heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Via onze adviseurs check je bruikbare info alle mogelijke waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6,72 dH in Leut.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld veel schoonmaakwerk en dichtgeslibde leidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere stookkosten, minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.
 • Start met vergelijken en geniet van de extra gemakken. Bespaar tot wel €235 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid LeutWerking eenvoudig uitgelegdGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteMaasmechelen
Postcode3630
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4400 kWh
Gem. Waterhardheid6,72 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Minder wasmiddelen nodig.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Leut

Wil je definitief afrekenen met een erg droge huid en eindeloos schoonmaken? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de buurt van de gemeente Maasmechelen zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Leut hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede verzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Leut?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Leut. En dat is geen gek idee. Zacht water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Leut zit met een waterhardheid van 6,72. Dat betekent Normaal water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn structureel lagere energiekosten, minder last van een droge huid en het textiel gaat langer mee.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Leut

De waterhardheid van het drinkwater in Leut bedraagt circa 6,72 Duitse graden. Dit betekent dat het water Normaal water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6,72 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 19,14 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-leut-3630

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Atlantis Cabinet A-10R
 • Wateronthardershop Euro Combi 20 Fleck 5600SXT
 • Lubron Proline SXT2
 • Fegon AquaStar S1000 HE
 • Delta Tibera

Zo werkt een waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals GE) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leut reduceer je de dH waarde van 6,72 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Op een bepaald moment geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €910.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Leut.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met vakmannen voor montage.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Ze zijn er al vanaf €115 voor magnetische ontharders tot ruim €2025 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De investeringen in deze systemen beginnen bij €820 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1200 en €2025 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Leut.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je makkelijk en snel installatiebedrijven, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Waterontharder (elektrisch)Rond de €970
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudBegint bij €145 p/jaar
MontageV.a €250
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Leut?
De waterhardheid in Leut is ongeveer 6,72 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg ligt op 13,12 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je altijd een waterontharder moet installeren voor het comfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, een lekkere watersmaak, kleding dat langer meegaat en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen d.m.v. een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone machine is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Leut.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvol water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie