Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maasgouw

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of een irriterende huid? Waarschijnlijk komt dat door hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterontharder in Maasgouw heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Hier tref je waardevolle info over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Maasgouw.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals onnodig veel zeepverbruik en hoger gasverbruik.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €290 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid MaasgouwTechnische detailsWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Maasgouw

Wil je definitief afrekenen met een cv-ketel die niet meer optimaal werkt of kalkstrepen op ramen? Een aanzienlijk aantal mensen nemen een innovatieve waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en kalkvrije leidingen. In de buurt van de gemeente Maasgouw kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Maasgouw wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Milieuvriendelijke ontharder.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Maasgouw?

Mogelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Maasgouw. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Maasgouw kent een waterhardheid van 7.34. Definitie: matig hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: deze waterhardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Maasgouw

De waterhardheid van het water in Maasgouw is om en nabij de 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-maasgouw-6019

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Kinetico Ergo 18
 • Euro Twin 25
 • Kinetico Essential 8
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Fegon AquaStar 2000 SHE

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) werken op basis van ionenuitwisseling. Een speciale cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Maasgouw verklein je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal niet leiden tot problemen.

Regenereren met zout
Op een gegeven moment zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Het gemak zit ‘m in een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. Te bestellen vanaf c.a. €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de smart-functies en inzicht in verschillende gegevens. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van een ontharder met dubbele cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Maasgouw.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €2325 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je kiest voor een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterverzachters beginnen bij €790, excl. installatie. Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1325 en €1925 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel tref je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Maasgouw.

Kijk jij ook naar de opties om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij toonaangevende installateurs. Zo kan men moeiteloos supersnel merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €115
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1190
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudskostenRond de €115 per beurt
MontagekostenVanaf €250
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Maasgouw?
De hardheid van het kraanwater in Maasgouw is doorgaans 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg schatten we op 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Experts vinden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium onderdelen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Maasgouw.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, lekkerdere koffie en thee, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, zachter wasgoed, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie