Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Ohé en Laak

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of koffie of geïrriteerde huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het gebruik van de beste waterontharder in Ohé en Laak maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl check je praktische informatie over de waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Ohé en Laak.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals kalkstrepen op glas en lak en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, lekkere watersmaak en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €240 per 12 maanden.

Snel naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Ohé en LaakTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6109
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Lager energieverbruik.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De effecten van te hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Ohé en Laak

Wil je definitief afrekenen met slecht functionerende apparaten of hoog shampoo/zeepverbruik? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en een lagere energierekening. In de gemeente Maasgouw kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Voordelig een waterontharder laten installeren in Ohé en Laak hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Aanbieding waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld waterkokers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Ohé en Laak?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Ohé en Laak. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Ohé en Laak kent een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is per persoon weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lager energieverbruik, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: water uit deze categorie heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Ohé en Laak

De waterhardheid van het drinkwater in Ohé en Laak is ongeveer 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-ohe-en-laak-6109

Vraag prijzen op in de regio

Bekende modellen en merken

 • Lubron Proline SXT2
 • Kinetico Premier Compact HF
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • Euro Combi compact 30

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterontharders (van merken als Honeywell) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Ohé en Laak minimaliseer je de dH waarde van 7.34 naar een zachte 2 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €880.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1300.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een systeem met dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Ohé en Laak.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Neem contact op met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €105 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van het model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten vanaf €720 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1600 en €2125 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Ohé en Laak.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze vergelijkingstool en bekijk actuele kosten bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig snel installatiebedrijven, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Mechanische waterontharderVanaf €890
Elektronische waterontharderV.a €1200
Tabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudBegint bij €145 per 12 maanden
MontageBegint bij €270
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Ohé en Laak?
De hardheid in Ohé en Laak komt uit op ong. 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt verschillende voordelen zoals langere levensduur van huishoudelijke apparaten en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door middel van geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. Het effect van dergelijke systemen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Ook het schoonmaken van het apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Veel kopers besluiten om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Ohé en Laak.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie