Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Maasbracht

Heb je in huis last van kalkaanslag, glascorrosie, koffie of thee dat bitter smaakt of een erg droge huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Maasbracht resulteert in kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je handige info over verschillende soorten waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Maasbracht.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als strepen op je ruiten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €325 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MaasbrachtWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6051
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Een droge huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Maasbracht

Wil jij ook af van een inefficiënte hr-ketel of wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat huishoudens kiezen een goede waterontharder. Een dergelijke installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, smaakvol water en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Maasgouw zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Maasbracht was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Duurzame ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals wasmachines werken efficiënter door minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Maasbracht?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Maasbracht. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Maasbracht zit met een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Belangrijk: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Maasbracht

De waterhardheid van het leidingwater in Maasbracht is 7.34 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-maasbracht-6051

Vergelijk prijzen in de regio

Populaire merken en modellen

 • Kinetico 2050C
 • Watertotaal Euro Combi Compact 30
 • BWC Omega ET VIP de luxe 600
 • Digisoft EC-500
 • Kinetico Premier Maxi

Hoe werkt de waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Galaxy) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Maasbracht verklein je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het resterende kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, 0 energieverbruik en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Te bestellen vanaf c.a. €780.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, de smart-functies en verschillende geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €440,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Maasbracht.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met vakmannen voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De totale kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. De prijzen starten vanaf €160 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1425 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters starten vanaf €810, zonder installeren. Een goed apparaat ligt qua kosten tussen €1475 en €1925 (met montage inbegrepen). In het volgende schema check je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Maasbracht.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze waterontharder-vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men makkelijk en vandaag nog modellen, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €125
Mechanische waterontharderC.a. €760
Waterontharder (elektronisch)Circa €1190
Onthardingszout€40 per 75 kg
OnderhoudVanaf €135 (jaarbasis)
MontageVanaf €260
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Maasbracht?
De waterhardheid in Maasbracht is ongeveer 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als een beter presterende CV-ketel en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Maasbracht.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie