Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Thorn

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, vies water of een droge huid? De reden daarvan is vaak de waterkwaliteit (hard water). In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Thorn heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het is een duurzame investering. Op waterontharderrevolutie.nl tref je bruikbare info over diverse types waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat ben ik kwijt?

 • Gemiddelde waterhardheid van 7.34 dH in Thorn.
 • Dit kan zorgen voor issues zoals huidirritaties en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lagere energierekening, fris kraanwater en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €205 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het echt op?Waterhardheid ThornZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6017
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Thorn

Heb je last van een inefficiënte hr-ketel en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Een groot deel van de woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, water met een lekkere smaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Maasgouw werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Thorn gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Beste waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
EcologischJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Thorn?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Thorn. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Thorn heeft een gemeten waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Thorn

De waterhardheid van het drinkwater in Thorn is ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-thorn-6017

Bekijk installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Aquatechnic Ultrasoft 10
 • Judo Judomat Kompakt 60 M-KB
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 14
 • Calex Calex 11

Technische uitleg werking waterverzachter

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Whirlpool) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Thorn voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een Dh onder de 3. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is hangt af van hoeveel water je gebruikt, instellingen zoals resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er bestaan twee machines: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een schappelijke tarief, geen stroomkosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €930.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en inzicht in statistieken. Nadelen: de hogere aanschafprijs, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Extra handig voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Thorn.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk en model, het aantal cilinders en de doorstroomsnelheid. Behalve deze eerste kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je ook een onderhoudscontract afsluit. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €840, excl. installatie. Een luxe installatie zit ergens tussen de €1475 en €1950 inclusief montage en inregeling. In de tabel hieronder tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Thorn.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je zonder problemen en kosteloos merken, verschillende installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €160
Waterontharder (mechanisch)C.a. €710
Waterontharder (elektrisch)Rond de €1020
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudscontractV.a €125 per jaar
InstallatiekostenV.a €180
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Thorn?
De hardheid van het water in Thorn komt uit op ong. 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is grofweg 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium stoffen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen via een regeneratie behandeling. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontharders met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigd apparaat wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Thorn.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie