Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Beegden

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in Beegden heeft als doel water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Op deze pagina vind je uitgebreide info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en verdien ik het ook terug?

 • Gemeten waterhardheid van 7.34 dH in Beegden.
 • Dit resulteert mogelijk in irritaties zoals kalkstrepen op ramen en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht, betere smaak van water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per 12 maanden.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid BeegdenTechnische uitleg werkingGeschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6099
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Beegden

Wil jij ook af van een droge, geïrriteerde huid en/of kalk op de lak van de auto? Een toenemende groep Nederlanders nemen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Maasgouw werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Beegden gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke verzachter.

VoordeelBeschrijving
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of glas kraanwater smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Beegden?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Beegden. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water zorgt voor zachter wasgoed en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Beegden heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld apparatuur die langer meegaat, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Beegden

De waterhardheid van het drinkwater in Beegden is 7.34 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-beegden-6099

Installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Remon Waterontharders Neva
 • AquaCombi AquaCell
 • Judo MultiSoft 2P
 • Atag Descale 30

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Beegden reduceert je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het waterverbruik, de gekozen resthardheid en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een aantrekkelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. De prijs van zo’n systeem begint bij €820.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, het systeem gebruikt stroom en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het handige van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Beegden.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €170 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1400 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van het merk en model, 1 of 2 cilinders en de omvang van het systeem. In aanvulling op deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €720, exclusief installatiekosten. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1825 incl. installatie. In het volgende schema tref je de actuele kosten van een waterontharder in Beegden.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder gedoe en snel merken, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €120
Mechanische waterontharderV.a €890
Elektrische waterontharderBegint bij €900
Tabletten€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudskostenRond de €125 p/jaar
PlaatsingskostenV.a €230
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Beegden?
De waterhardheid in Beegden is grofweg 7.34 dH. De meting in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium deeltjes kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van zout. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Beegden.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Denk dan aan: lagere stookkosten, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie