Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Stevensweert

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, apparaten die slecht werken of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Stevensweert heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze pagina lees je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Stevensweert.
 • Dit kan leiden tot problemen als droge haren na een douchebeurt en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dit resulteert in verlaging van de maandlasten voor energie, lekkere watersmaak en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €350 per 12 maanden.

Direct naar: De juiste waterontharder kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid StevensweertHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6107
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Stevensweert

Wil jij ook af van slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of aanslag op servies? Een toenemende groep huizenbezitters plaatsen een elektrische waterontharder. Dit systeem filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Maasgouw zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Stevensweert hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Stevensweert?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Stevensweert. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot lekkerdere koffie en thee en geen strepen meer op glas en lak. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Stevensweert zit met een waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • O.a. lagere energierekening, zacht en smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Stevensweert

De waterhardheid van het drinkwater in Stevensweert is om en nabij de 7.34 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-stevensweert-6107

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Lubron Proline Classic
 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Calex Calex 15L
 • BWT AQA Perla 10
 • 038waterontharder Compact 14

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. North Star) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Stevensweert verlaag je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit percentage kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen met zout
Door de werking van de machine raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Dit model is zeer in trek vanwege: besparing op regeneratiezout, de smart-functies en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de duurdere prijzen, het kost stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Stevensweert.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €95 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1450 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en de inhoud van het systeem. Behalve deze eerste kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van waterontharders beginnen vanaf ongeveer €660, zonder installeren. Een luxe installatie heeft een prijskaartje tussen de €1575 en €2025 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de geraamde kosten van een waterontharder in Stevensweert.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en gratis vakmannen, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderVanaf €750
Waterontharder (elektronisch)C.a. €1130
Tabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudscontractVanaf €150 per beurt
PlaatsingskostenCirca €170
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Stevensweert?
De waterhardheid in Stevensweert schatten we op 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is ongeveer 7.36 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Normaliter geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Installateurs zeggen dan ook dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere verminderde eczeem klachten, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium stoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van deze theorie is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven zodat het systeem efficiënt blijft werken. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Stevensweert.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: lager stroom- en gasverbruik, een betere smaak van het water, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een super zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie