Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Linne

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op de ramen, verstopte leidingen of irritaties aan de huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Linne leidt tot water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs vind je uitgebreide info alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Linne.
 • Dit kan leiden tot issues zoals een droge huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energierekening, lekkere watersmaak en minder poetsen en boenen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per 12 maanden.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LinneFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6067
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Linne

Heb jij genoeg van slecht werkende huishoudelijke apparaten en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat mensen bestellen een slimme waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag meer, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en lagere energiekosten. In de buurt van de gemeente Maasgouw opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Linne gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Goede waterverzachter.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeApparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
Minder schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasmachines. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Linne?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Linne. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel verminderde eczeem klachten en heerlijk zachte kleding. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Linne ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dit houdt in matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: deze hardheid is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Linne

De waterhardheid van het leidingwater in Linne is om en nabij de 7.34 dH. We kunnen stellen dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-linne-6067

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Kinetico Essential 11
 • Grunbeck softliQ:SC18
 • AEG 26 L
 • Waterluxe Duo 25
 • Atag Descale 10

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterontharders (van bijv. Culligan) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Linne verklein je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 3 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de waterhardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Te bestellen vanaf c.a. €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een een machine met een dubbele cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als de regeneratie plaatsvindt.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij – als de installatie aan het schoonspoelen is – geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Linne.

Ook klaar met kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor montage.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €125 voor magnetische ontharders tot een slordige €2250 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en de capaciteit van het systeem. Behalve deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €710, excl. installatie. Een goede installatie zit ergens tussen de €1275 en €2250 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst vind je de huidige kosten van een waterontharder in Linne.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Open onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij professionele installateurs. Zo kan je gemakkelijk en kosteloos experts, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €70
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Waterontharder (elektronisch)V.a €990
Onthardingstabletten€30 per 50 kilo
OnderhoudskostenC.a. €100 per beurt
MontageVanaf €170
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterontharder zinvol in Linne?
De waterhardheid in Linne is om en nabij de 7.34 dH. De referentiewaarde in de provincie Limburg is plus minus 7.36 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Globaal geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poets- en boenwerk. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium bouwstenen hechten zich aan deze korrels. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van zo’n magneet is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine is nodig voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Linne.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, fris kraanwater, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie