Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wessem

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, glascorrosie, bittere thee of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Wessem heeft als effect water waar amper kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier lees je bruikbare informatie over diverse types waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 7.34 dH in Wessem.
 • Dit resulteert mogelijk in onder andere een droge huid en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €260 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid WessemHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6019
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Huidirritaties.
 • Wit uitslaande wanden en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Wessem

Heb je last van irritaties aan de huid en apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groot deel van de mensen kiezen een betrouwbare waterontharder. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer, besparen op schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en apparatuur die langer meegaat. In de gemeente Maasgouw zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Wessem heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Bepaal welke installatie je wilt laten plaatsen.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een heldere offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterverzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals wasdrogers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Wessem?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Wessem. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en heerlijk zachte kleding. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wessem heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Samengevat: matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere kalkvrije leidingen, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Wessem

De waterhardheid van het drinkwater in Wessem bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wessem-6019

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Hydrotense Seduction 16
 • Atag Descale 10
 • Lubron Softstar Classic
 • Erie Slimline Eco30
 • North Star 17ED

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op die manier vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wessem voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, hoe hard het water is en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na verloop van tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische en elektrische waterontharders
Er bestaan 2 types: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het kost stroom en meer kans op defecten. Te bestellen vanaf c.a. €1000.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het grootste voordeel van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • In de situatie met ontkalkers met 1 cilinder heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Vaak gekozen voor wat grotere huishoudens.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Wessem.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor advies.

Hoeveel kost zo’n machine?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €105 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €2100 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk en model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Buiten deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €760 (montage niet inbegrepen). Een luxe apparaat ligt qua kosten tussen €1325 en €2200 incl. installatie. In het overzicht hieronder tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Wessem.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij makkelijk supersnel monteurs, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €660
Waterontharder (elektronisch)Rond de €950
Regeneratiezout€30 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €125 per 12 maanden
MontageCirca €220
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Wessem?
De hardheid van het water in Wessem ligt rond de 7.34 dH. De tabelwaarde in de provincie Limburg is circa 7.36 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je hoofdzakelijk een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Je kunt denken aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium bouwstenen hechten zich aan deze hars. In een andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen d.m.v. natrium. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van zo’n magneet wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Systemen met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een goede reiniging is nodig om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wessem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, de huid voelt zachter aan, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, blinkende glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie