Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heel

Wil jij ook af van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 7.34 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Heel heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op dit portaal verzamel je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van gemiddeld 7.34 dH in Heel.
 • Hierdoor ontstaan onder andere veel schoonmaakwerk en verstopte leidingen.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • De voordelen: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, smaakvol water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Laat een systeem plaatsen en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €305 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid HeelHoe werkt het?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteMaasgouw
Postcode6097
Gem. Gasverbruik M31700 M3
Gem. Stroomverbruik kWh33000 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Besparing op de energierekening.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Te veel schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Heel

Heb je in huis last van slecht werkende huishoudelijke apparaten of onnodig veel schoonmaken? Flink wat Nederlanders lossen dit op met een professionele waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een zachte huid en besparen op de energiekosten. In de gemeente Maasgouw opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Heel was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. De installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding verzachter.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Lekkerder waterThee, koffie, limonade of een glaasje water smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Heel?

Vermoedelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Heel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water heeft als voordeel een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Heel ontvangt een waterhardheid van 7.34. Dat betekent matig hard water.
 • De consequenties hiervan is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Bijv. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Heel

De waterhardheid van het water in Heel bedraagt ongeveer 7.34 dH. Dit houdt in dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-heel-6097

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Apic Heracles junior
 • BWC Omega ET VIP de luxe 100
 • Waterluxe Combi 12
 • Delta Ontario duplex

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Kenmore) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Middels deze handeling ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Heel verklein je de dH waarde van 7.34 naar een fijne 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van de totale waterconsumptie, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden automatisch gereinigd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Elektrische en mechanische waterontharders
We behandelen twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. De voordelen zijn een interessante prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €940.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Het voordeel is: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de installatiekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1275.

Enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil ligt rond de €375,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Ideaal als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De investering van een waterontharder zijn erg wisselend. Je hebt ze vanaf €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1475 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. In aanvulling op deze initiële kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van waterontkalkers starten vanaf €820 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe apparaat kost gemiddeld tussen de €1150 en €2100 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Heel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en bekijk actuele tarieven bij de beste installateurs. Via die service kan jij makkelijk en direct merken, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €140
Waterontharder (mechanisch)C.a. €690
Waterontharder (elektronisch)Circa €1010
Zouttabletten€40 voor 75 kilo
OnderhoudscontractV.a €115 (jaarbasis)
MontagekostenBegint bij €220
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Heel?
De waterhardheid in Heel is doorgaans 7.34 dH. Dit cijfer in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: een zachte huid na bad of douche en geen strepen meer op glas en lak.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals minder huidirritatie na het douchen, een lekkere watersmaak, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit proces kan doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van zouttabletten. Het onthardingszout is online te bestellen. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is nodig voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Heel.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, lekker water uit de kraan, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie