Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Weert

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de hardheid van het water. Deze plaats kent een waterhardheid van 7.34 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het toepassen van de beste waterontharder in Weert leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze website bekijk je nuttige informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 7.34 dH in Weert.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld een irriterende huid en verstopte leidingen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn een beter presterende CV-ketel, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Dien vandaag een aanvraag in een kies voor duurzaam gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €240 per 12 maanden.

Lees verder over: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid WeertWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieLimburg
GemeenteWeert
Postcode6003
Gem. Gasverbruik M31460 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30400 kWh
Gem. Waterhardheid7.34 dH

De voordelen van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lagere stookkosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Weert

Wil jij ook af van irritaties aan de huid of bittere smakende thee? Meer en meer woningeigenaren bestellen een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, lekkerdere koffie en thee en lagere stookkosten. In en rondom gemeente Weert zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Weert wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Aanbieding ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Weert?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Weert. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot kalkvrije leidingen en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen. Kan ik dan niet zonder? Daarvoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Weert heeft een geschatte waterhardheid van 7.34. Dit staat voor matig hard water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere apparatuur die langer meegaat, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Opmerking: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Weert

De waterhardheid van het leidingwater in Weert bedraagt ongeveer 7.34 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 7.34 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 20,90 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-weert-6003

Interessante installaties

 • Kinetico 2050C
 • North Star 9UD
 • Erie Maxima Eco15
 • Euro Twin 20
 • Atag Descale 20

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Pentair Fleck) werken op basis van ionenuitwisseling. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Weert voer je de dH waarde terug van 7.34 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €900.

Een elektronische waterontharder werkt op elektriciteit. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Het gemak zit ‘m in: kostenbesparing voor regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecycluseven geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Weert.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Van €125 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De onkosten van waterontharders starten bij €720 (montage niet inbegrepen). Een installatie met uitgebreide opties heeft een prijskaartje tussen de €1250 en €2025 incl. installatie. In de tabel hieronder achterhaal je een overzicht met de kosten van een waterontharder in Weert.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze vergelijker en check de huidige prijzen bij professionele installateurs. Op deze manier kun je zonder gedoe en gratis installatiebedrijven, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €150
Waterontharder (mechanisch)Circa €650
Waterontharder (elektrisch)Circa €920
Zouttabletten€27,50 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €90 per jaar
MontagekostenCirca €270
Tabel met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Weert?
De hardheid van het kraanwater in Weert is plus minus 7.34 dH. De waarde in de provincie Limburg is gemiddeld 7.36 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
Globaal geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij vinden dat je altijd een waterontharder moet laten plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, zacht en smaakvol water, een zijdezachte was en minder schrobben en poetsen. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium stoffen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen via een speciaal regeneratie moment. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. Het effect van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Machines met eigen ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Weert.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lagere stookkosten, lekker water uit de kraan, minder zeep en wasmiddel nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie