Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Melkwezer

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, dichtslibbende waterleidingen of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 23,53 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Melkwezer zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Schoon water goed voor onze gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina check je belangrijke info alle mogelijke waterontharders: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Gemiddelde waterhardheid van 23,53 dH in Melkwezer.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals een irriterende huid en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen minder poetsen en boenen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €245 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waterverzachter kooptipsVoordelenIs het echt nodig?Waterhardheid MelkwezerTechnische detailsGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5050 kWh
Gem. Waterhardheid23,53 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Melkwezer

Heb je in huis last van huidirritaties en/of koffie of thee dat bitter smaakt? Een toenemende groep huizenbezitters kiezen voor de installatie van een professionele waterontkalker. Deze installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In en rondom gemeente Linter zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Melkwezer heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een goede offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest prominente voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Professionele verzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Melkwezer?

Misschien zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Melkwezer. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een gunstigere energierekening en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Melkwezer heeft een gemeten waterhardheid van 23,53. Dit houdt in Heel hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Melkwezer

De waterhardheid van het water in Melkwezer ligt op ong. 23,53 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 23,53 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 67,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-melkwezer-3350

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Essential 17
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • Calex Calex 15L
 • Apic Zetes
 • Watercompany Ultrasoft 24

Hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Melkwezer reduceer je de dH waarde van 23,53 naar een gezonde 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte wordt berekend a.d.h.v. aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Het regenereren start op slimme momenten. Een populair model vanwege: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €375,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Melkwezer.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n ontkalker?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. De prijzen starten vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2325 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €850 (zonder installatiewerk). Een goede installatie heeft een prijskaartje tussen de €1225 en €1825 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Melkwezer.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Open onze handige offerte-service en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Zo kan je makkelijk supersnel modellen, soorten ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €75
Waterontharder (mechanisch)Rond de €700
Elektronische waterontharderRond de €1080
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudstarievenC.a. €85 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €240
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Melkwezer?
De hardheid in Melkwezer is ongeveer 23,53 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant schatten we op 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een zachte huid na bad of douche en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld comfortabel douchen, een lekkere watersmaak, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Voor kalkvrij water zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. De magnesium en calcium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen door een regeneratie behandeling. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Melkwezer.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere verwarming, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag in de badkamer, zijdezachte kleding, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie