Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Neerhespen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 23,53 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Neerhespen maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Hier verzamel je uitgebreide informatie met betrekking tot waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 23,53 dH in Neerhespen.
 • Dit is de oorsprong van situaties als veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €295 per jaar.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenPluspuntenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid NeerhespenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteLinter
Postcode3350
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.5100 kWh
Gem. Waterhardheid23,53 dH

De voordelen van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Neerhespen

Zit jij thuis ook met droog haar na het douchen of eindeloos schoonmaken? Meer en meer mensen nemen een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkere watersmaak en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Linter werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Neerhespen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een professionele installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Lees ook verder over: Aanbieding verzachter.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. CV-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Neerhespen?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Neerhespen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een efficiëntere warmteoverdracht en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Neerhespen kent een waterhardheid van 23,53. Samengevat: Heel hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Goed om te weten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Neerhespen

De waterhardheid van het water in Neerhespen bedraagt ongeveer 23,53 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Heel hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 23,53 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 67,01 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-neerhespen-3350

Vergelijk vakmannen in de buurt

Veel gekozen merken

 • Kinetico Essential 8
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • Calex Calex 22L
 • Apic Zetes junior
 • Watergenius HWS 1500

Zo werkt een waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Neerhespen verklein je de dH waarde van 23,53 naar een gezonde 2.5 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit kleine % kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 machines: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een lage prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €890.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, het gebruikt een beetje stroom en het onderhoud is duurder. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €430,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Neerhespen.

Ook klaar met kalkaanslag?

Leg nu contacten met experts voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €155 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1450 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €650 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1325 en €1950 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige kosten van een waterverzachter in Neerhespen.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Open de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Zo kan je makkelijk en vandaag nog experts, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €70
Mechanische waterontharderRond de €710
Elektrische waterontharderV.a €1010
Tabletten€15 per 25 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €125 per beurt
MontageC.a. €270
Rekenvoorbeeld van de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Neerhespen?
De hardheid van het leidingwater in Neerhespen schatten we op 23,53 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het comfort. Je kunt denken aan minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, zijdezachte kleding en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de andere cilinder worden de harskorrels schoongemaakt middels de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Modellen met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de kwaliteit van het water te waarborgen. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Neerhespen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekker water uit de kraan, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie